sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Talvi hattu vol 1


Löysin syksyllä Helsingin Menitasta aivan ihanaa lankaa ja siitä oli minulla haaveissa tehdä hattu. Se lanka hautui kaapissa monta kuukautta ja minulla oli vaikeuksia päättä, minkä mallisen hatun haluan tehdä. Lopulta, kun etsin ystäväni hattuun mallia internetin ihmeellisestä maailmasta, törmäsin tähän hattuun ja ihastuin siihen heti ensisilmäykseltä. 




Hattu oli nopea tehdä. Loppujen lopuksi tein sitä hattua vain parina iltana ja seuraavana päivänä sain sen jo käyttöön. Lanka on Nepalia eli siinä on 65% villaa ja 35% alpakkaa. Aivan ihanan pehmeä ja kutittamaton lanka. Ja tuo väri oli kuin minulle tehty. Minut tunnetaan ystäväpiireistä vihreän erisävyjen rakastajana. 

Lanka: Drops Nepal (65%villa ja 35% alpakka)
Puikot: novitan pyöröpuikot koot 4 ja 5


Napit löytyivät omista varastoista. Innostuin viime syksynä massailusta ja pääsin tutustumaan sen saloihin massailukursseilla. Nämä napit olivat viikonlopun saldoa ja aivan kuin ihmeeksi ne sopivat hatun väreihin. Toivottavasti napit kestävät Suomen säätä. 

Tyytyväinen olen ollut hattuun. Se on ollut joka päiväisessä käytössä. Vähän on venynyt ja virunut, mutta hattu on vain parantunut käytössä.